Lili.

2009.07.23. 18:56

Azt mondják, a zene által megismerhetjük az embereket. Ha tudjuk, hogy a másik mit hallgat, beláthatunk a lelke mélyére, megtalálhatjuk minden tulajdonságát- ha elég kitartóan keressük.
Annak a barátnőmnek szól ez a jellemzés, amelyik magára ismer benne.

Ennek a lánynak- nevezzük Lilinek- béke van a lelkében, teljes megnyugvás. Mesebirodalomban él, ahol mindig a jó győz, a rossz pedig megkapja méltó büntetését. Mivel ő a főhős, úgy tesz, ahogy tennie kell: könnyen barátkozik, könnyen bocsát, de ha valaki becsapja, nagyot koppan a valóság talaján. Ezt a mesebirodalmat a musical-eknek köszönheti...Mely zenésen, -vidáman vagy szomorúan- elmeséli azt a történetet, melyben minden rosszul kezdődik, de a végén mégis ott a happy end.
Ahogy a mesék főhőse mindig jóságos, kedves, -szóval minden pozitív tulajdonság megtalálható benne-  példaként Lili is úgy cselekszik, ahogy a könyvekben megírták, ha még nem is tudatosan.  Aki tényleg ismeri, rájön arra, hogy ő az, aki kipottyant a mesekönyvből (bár ő nem tudja ezt), hogy boldoggá tegyen legalább egy embert.
Az egyik ember, -ha nevezhetem magam így- akit boldoggá tesz, én vagyok. Sokkal tartozom neki, mégis kérnem kell tőle valamit. Valamit, ami talán neki is segítség lesz.
Lili, teljesítsd hát- ha tudod- amit most mondok: Soha, semilyen körülmények között ne tagadd le az álmaid, ne szégyenld a mesebirodalmad, mert lehet, hogy felnőttként a mesék tanulsága mutat majd jó példát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mongolteheneszlany.blog.hu/api/trackback/id/tr261263536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása